Follow Real Time Web Analytics
Besökare totalt:

Gästbloggare: Tosse Queen

Hej på er, här kommer den första gästbloggaren i bloggen som berättar lite om sig själv och annat smått och gott..
 
Är du intresserad av att gästblogga så gör som Tossequeen har gjort genom att maila mig och skriv vad du vill om och bifoga både länkar och bilder du vill ha upp i ditt inlägg så fixar jag resten..
 

Hej  Jag heter Therese och driver bloggen Http://misstossequeen.se  Ni hittar mig även på Instagram under namnet: Misstossequeen.se 

Jag har fått äran att gästblogga här hos Hjördis 

Jag tänkte jag skulle berätta för er varför jag valde att göra en Gastric Bypass operation.

Jag har varit överviktig sen jag var liten. Jag har "jojo-bantat" sen tonåren. Följt olika bantnings metoderna. Absolut att jag har gått ner i vikt under dessa men så fort jag slutat med dem så har jag gått upp i vikt igen, även fast jag inte ätit skräpmat och motionerat.

 
 
 
 


I slutet hade jag ont i knäna och ryggen pga övervikten. Jag orkade knappt gå någonstans, jag orkade ej leka med min son på lekplatsen m.m. och höll mig borta från sociala platser då jag skämdes.

Jag hade vänner samt min före detta svärmor som gjort denna operationen. Jag frågade en massa och övervägde noga om detta var något för mig.

Jag var trött på alla dessa olika bantningsmetoderna..

Jag tog initiativet och skrev ihop en ansökan hösten 2012 och skickade till lasarettet i Landskrona. 
Bara en månad efter fick jag bekräftelse att jag stod i kö. 
Väntetiden var 12 månader, om jag vill opereras just i Landskrona. Gick jag med i vårdgarantin så kunde jag bli hänvisad till ett annat sjukhus i Skåne som utförde just dessa operationerna och jag valde att gå med i vårdgarantin.

 

 

 

 


Bara någon vecka efter fick jag kallelse till sjukhuset i Simrishamn för första mötet. Det var inte förens efter de mötet som jag bestämde mig till 100% att detta var något jag verkligen ville! 

Efter möte nummer två skulle jag gå ner 5% av min vikt med hjälp av soppor. Jag skulle gå ner 7 kg sammanlagt tills operationsdagen men gick ner 10 kg. 

Jag hade fått operations tid den 17 april 2013 men gick ner mina kilo snabbare än förväntat så jag opererades redan den 10 april.

Jag tåg buss och tåg ner på fastande mage till Simrishamn. Jag gick in i operationssalen och la mig på operationsbordet kl 13. Kommer ej ihåg vad klockan var när jag vaknade första gången.. 

 


Micael, Ida och Marcus var snälla och hämtade mig med bil dagen efter min operation.

Hämtade ut sprutor mot blodproppar och smärtstillande på vägen hem. 

Jag blev sjukskriven i 14 dagar..

Jag är en av dem som inte har fått några komplikationer alls! Det är jag sjukt glad för. Jag har heller inte mycket hängande skinn. Jag har lite på magen och gäddgäng. 

Brösten där emot har försvunnit nästan helt. Två påsar är dem i princip. Det är nog det enda som verkligen stör mig..

Jag ångrar inte denna resan en enda sekund!

Är det något ni undrar så bara in på min blogg fråga på, jag svarar på allt!

Kram,

Therese - Misstossequeen  

 

Vi tackar MissTosseQueen för denna presentation av sig själv och ni andra är

Hjärtligt välkomna att göra likadant..

 

 

 

 

 

 

#1 - - Misstossequeen:

SÅ kul, tack! :D