Follow Real Time Web Analytics
Besökare totalt:

Förklarar mig

 
 
Hej på er, jag får ofta frågor om hur jag tänker med mitt liv som transkvinna och allt runt omkring, så jag kommer här i detta inlägg räta ut några saker för er läsare.
 
Den första tanken jag vill med denna blogg är att få bli accepterad/respekterad för den person man är och inte som den man föddes till då jag kände mig vara född i fel kropp redan från tidig ålder, redan i tonåren så märkte jag att jag inte var kille utan en tjej/kvinna, det som var jobbigast då var att komma i puberteten och få en mörkare röst och det var inte den jag ville ha, utan en ljus röst som en kvinna. Så en annan sak är att jag har aldrig tyckt om att ha kroppshåren och det är för att det kliar och sticks hela tiden, så det är ett av målen jag har satt upp är att bli helt hårfri, och det blir man på flera sätt, ant via sjukvården, hemmabruk eller via hormontabletter ( östrogen ).
 
Hur vill jag leva
 
Så hur vill jag leva kanske ni undrar, jo på följande sätt:
 
Som jag skrev i texten ovanför så är grundtanken som transkvinna är att få en ljusare röst, bli helt hårfri på kroppen från axlar och neråt och även skäggväxten ska bort för alltid, och det får man via hormontabletter och det behöver man inte genomgå en undersökning för att man ska få detta, bara få det utskrivit och äta det livet ut för att inte hårväxten ska komma tillbaka. Och en sak till om man äter hormontabletter är att man får kvinnobröst, och min tanke är att behålla könet som det är och ändå bli älskad för den man är oavsett hur man ser ut eller är..
 
För mig så är alla lika mkt värda.
 
 
 
 
 
För er som vill läsa mer om detta kan läsa följande artiklar som jag googlade innan, man kan söka så mkt på nätet och få den info:n man vill ha inom transpersoner...
 
Länk 1, Handlar om: Vad är Trans.
 
Länk 2  Handlar om en en riktig transkvinnas liv och förklarar olika begrepp.
 
Länk 3  Förklarar vad är en transperson för nåt och andra begrepp som är viktiga att veta om oss.
 
Länk 4 Ohälsa och utsatthet handlar detta om ( då vi är en utsatt grupp för mobbning .
 
Länk 5: Handlar om normer för transpersoner.
 
 
 
 
Såg ni idol i höstas så känner ni säkert igen denna personen, och för nyhetsmorgon så berättar personen om sig själv och hur det är att leva som transperson..
 
 
Så hoppas att jag har flöklarat lite mer fakta om mig och hur mitt transliv ser ut..
 
Önskar er alla en fortsatt bra kväll och helg.
 
 
Mvh Emma..
 
Att vara älskad är inte samma sak som att bli älskad för den man är.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2 kommentarer publicerat i HBTQ
Taggar: Dagens ämne Hbtq ( Transor ), Fördomar HBTQ, HBTQ, HBTQ-personer