Follow Real Time Web Analytics
Besökare totalt:

Vad är avgörande för en förälder

 
 
 
Hej på er, jag funderar rätt ofta på saker och under tiden jag duschade igårkväll så tänkte jag på en sak som rör oss HBTQ ( Transpersoner ), när vederbörande blir förälder, t ex jag och då jag hittar en kvinna som blir gravid och jag har bytt namn till Kvinnonamn, räknas jag som mamma eller som pappa då______?
 
 
Det är olika tankar som bara flyger upp hos mig ibland_____ Shit vad konstigt det låter kanske men det är ju en rätt bra fråga....
 
 
 
 
 
O:B:S Bilderna är lånade från nätet.
 
 
 
 
Mvh Emma ...
 
#1 - - Lisa:

du säger ju att du känner dig som en kvinna. du VILL vara kvinna. då är det rätt uppenbart att barnet ska kalla dig mamma.

#2 - - Anonym:

Jag tycker att du får kalla dig vad som känns rätt för dig! Men jag tror att så länge du legalt är en man i folkbokföringsregister och liknande så kommer du lagligt sätt att räknas som en pappa.

Svar: Hej, du kanske inte läste inlägget, om man byter namn till ett kvinnonamn ändras man då till att bli mamma eller är man fortfarande en pappa med ett kvinnonamn är frågan____?
Mvh Emma ..
Emma Pettersson

#3 - - Anonym:

"Hej mamma med penis" Simpelt du blir pappa...

Svar: Hej A, är det bara för att man har ett manligt kön som du säger så :( ?
:(

Mvh Emma ...

Emma Pettersson

#4 - - Anonym:

Hej! Jo visst läste jag, men det jag menade var att även om du byter namn så kommer det inte stå i dina register att du är kvinna förrän det är lagligt prövat. Även om du har ett kvinnonamn kommer det stå MALE/MAN i ditt pass och alla andra folkbokföringsregister

#5 - - Anonym:

Så länge du har ett manligt kön kommer du på papper betraktas som barnets far, oavsett om du har bytt till ett kvinnligt namn. När du har genomgått en full könskorrigering kan du kalla dig för barnets mor. Så tekniskt sett, så länge du har penis är du barnets far, men om du själv vill kalla dig för mamma är en annan sak och helt och hållet upp till vad du känner dig bekväm med! Oavsett vad så ska det kännas rätt för dig!